Dekselvaas Kabra Blauw een aandenken van het Herdenkingsjaar Slavernijverleden 2023-2024

119,95

Beschrijving

Dekselvaas Kabra Blauw

Dit mooie piece of art de dekselvaas Kabra Blauw is een prachtige toevoeging aan iedere ruimte in huis.
De vaas is ontworpen door kunstenaar @Boris van Berkum en ontwikkeld door @Heinendelftsblauw.nl

De Kabra Blauw dekselvaas is een grotere versie van het zoutvaatje, hét aandenken van het Herdenkingsjaar Slavernijverleden 2023-2024, volgens het Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis (NiNsee).

Deze dekselvaas is ontworpen door kunstenaar Boris van Berkum en ontwikkeld en geproduceerd door Heinen Delfts Blauw. In deze vaas komen meerdere tradities en culturen samen als een symbool voor verbinding, herkenning en reflectie op het verleden. Het uiterlijk van de vaas is namelijk deels geïnspireerd op het Kabra masker dat een ceremoniële rol speelt tijdens de Nationale Herdenking Nederlands Slavernijverleden, maar de decoratie en de vorm is weer ontworpen in de kleuren en de stijl van een traditionele Delfts blauwe dekselvaas, een oer-Hollands product. Tegelijkertijd zijn de kleuren blauw en wit ook belangrijke kleuren in de Afro-Surinaamse winti vooroudercultuur, waarbij de kleurencombinatie staat voor de ‘Kabra’, de voorouders. Blauw staat voor de koninklijke voorouderlijke lijn die bestaat in West-Afrika, wit staat voor de dood maar ook voor reinheid en zuiverheid. Door deze Afrikaanse en Nederlandse tradities samen te brengen ontstaat het Kabra Blauw. Twee grote handgeschilderde versies van deze dekselvaas zijn gekocht door Museum Boijmans van Beuningen Rotterdam voor hun museumcollectie.

De doorsnede van deze vaas is 15 cm met een hoogte van 36 cm een prachtig karakteristiek item in elke ruimte.

Kijk voor meer mooie items op onze webshop Boulevard de la Madeleine


 

Bij Boulevarddelamadeleine.nl kun je heerlijk 24 uur shoppen vanaf de bank of waar dan ook, met een lekker kopje thee of koffie. Hoe relaxed kan het zijn.
Plaats de bestelling voor 12.00 uur, dan wordt je aankoop nog dezelfde dag verstuurd.

Een kado is iets persoonlijks, het zegt iets over de persoon die het geeft en over de band tussen gever en ontvanger. Kies daarom altijd met gevoel en aandacht!

Veel shop plezier en mocht je graag contact met ons opnemen kan dat uiteraard, bel naar 0648459215 of mail naar bestelling@boulevarddelamadeleine.nl of vul het contactformulier in.

Bekijk al onze mooie producten op onze webshop!